Documenten die je review kunnen verifiëren

Een belangrijk onderdeel voor het garanderen van je vertrouwen in ons reviewplatform is het kunnen verifiëren van ervaringen met een onderneming. Immers kun je alleen met een daadwerkelijk aankoop- of service-ervaring een goede beoordeling geven van het bedrijf of de interactie met het bedrijf. Daarom kunnen we documenten ter verificatie opvragen, indien we dit nodig achten.

Reden voor het opvragen van documentatie bij reviewers

Consumenten die met een bedrijf de afgelopen jaar een echte ervaring heeft gehad kan zoals het in onze richtlijnen staat vermeldt, reviews plaatsen. In de volgende situaties kunnen wij je om documentatie vragen:

  • Als een bedrijf of reviewer je rapporteert vanwege het vermoeden dat je beschreven ervaring niet overeenkomt met de ervaring die je met het bedrijf hebt gehad.
  • Als een bedrijf of reviewer je rapporteert vanwege het vermoeden dat je helemaal geen ervaring met het bedrijf hebt gehad.

Wat wij onder documentatie verstaan

Bij het bekijken van je documentatie beoordelen wij of je de beschreven aankoop- of service-ervaring echt ervaart hebt. Soorten documentatie die je naar ons kunt opsturen zijn:

  • Je ontvangstbevestigingen
  • Je orderbevestigingen
  • Je e-mailcorrespondentie met het gerecenseerde bedrijf
  • Je aankoopbewijzen of facturen
  • De koppeling van de telefoonnummers van je sms-berichten of belgeschiedenis aan het gerecenseerde bedrijf
  • De screenshots van je gebruikersprofiel waarop je bent ingelogd

Buiten deze lijst kun je over andere documenten beschikken. Als dit het geval is stuur ons de documenten die je beschikt als je het vermoeden hebt dat dit je service- of aankoopervaring met het bedrijf kan aantonen. Als dit het geval is zullen we het overwegen.

Voor je specifieke ervaring kan het team van Klantervaringen.nl je informeren over welk soort documentatie essentieel kan zijn.

Informatie waar wij in je documentatie op zoek naar zijn

De beoordeelde bedrijfsnaam is een belangrijk punt die wij altijd controleren of dit helder in het bewijsmateriaal staat.

Daarnaast kijken we naar de voldoening van de documentatie conform onze regels over wie wanneer een review kan plaatsen. Ook kijken we naar de overige aspecten die in de documentatie zijn vermeld, bijvoorbeeld naam, datum en referentienummer.

Documentatieformaten die wij kunnen accepteren

Helaas is het niet voldoende om ons enkele details van je ervaring te geven (bijv. het schrijven van je bestelnummer), omdat we dit niet kunnen verifiëren. We hebben echt originele documentatie nodig die de naam of het domein van het bedrijf bevat.

Daarom raden we aan om een screenshot van de documentatie te nemen, die je direct in je bericht aan ons kunt plakken of kunt toevoegen als bijlage.

Het opsturen van je documentatie

Als je van ons Klantervaringen.nl-team een e-mail hebt ontvangen met als verzoek om bewijsmateriaal aan te leveren, kun je de documenten die je als bewijsmateriaal wil opleveren naar info@klantervaringen.nl sturen.

Gevoelige informatie

We verwerken gegevens in overeenstemming met ons privacy beleid.

Voorkom het opsturen van gevoelige documenten zoals kopieën van medische dossiers of van paspoorten. Zorg ook dat je bij documenten met gevoelige informatie, zoals een afschrift met een bankrekeningnummer, deze informatie weghaalt.

Je documentatie wordt nooit met een beoordeeld bedrijf gedeeld. Om de bedrijven te helpen met het beter begrijpen van de zaak, kunnen we je referentienummer zoals klantnummer of bestelnummer met hen delen. Als je dit liever niet wilt hebben, dan kun je dit bij het indienen van je documentatie gerust aangeven.

Bij geen reactie wordt je review verwijderd

Als wij vragen om documentatie op te leveren om je review te kunnen verdedigen, houden wij een reactietermijn van 5 dagen aan. Als dit niet het geval is zal je review verwijderd worden, vanwege het niet opleveren van het gevraagde bewijsmateriaal.

Inloggen Registreren

Inloggen voor consumenten

Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Registreer nu als consument!

Inloggen Registreren

Inloggen voor bedrijven

Heeft u nog geen account? Klik dan hier om uw bedrijf aan te melden